Saturday, August 13, 2005

Kurdistan, Iran en Amerika



Bij de recente opstanden is Oost-Kurdistan, Rojhalat werd een ding duidelijk; Wij staan er alleen voor. De wereld negeert ons, Amerika negeert ons, en de Koerdisch partijen in Zuid-Kurdistan steunen ons niet.

Niemand steunt de Rojhalaties in hun streven naar gelijke behandeling en vrijheid voor kurdistan. De Zuid-Kurdistaanse politieke partij PUK heeft een verdrag met Iran getekent waarin staat dat PDKI en Komalla geen operaties mogen uitvoeren vanuit Zuid-Kurdistan. Dit is een verdrag dat getekend is door de Irakese president Mam Jalal.We kunnen niet meer rekenen op hulp van onze peshmerga’s. De Amerikaanse president J.W.Bush.heeft bewezen een man van woorden te zijn en niet van daden.

Hoe het nu verder moet in Rojhalat is een moeilijk vraag. De wereld en de internationale media negeren de Koerdische kwestie en de recente opstand in Rojhalat in zo’n erge mate dat er na een maand van opstand nog geen 1 zender erover heeft bericht.

De Koerden in Rojhalat zijn van alle kanten omsingeld door Hisbulla, Iranese Militairen en Agenten. Op steun uit Zuid Kurdistan moeten we niet rekenen en het blijft de vraag of Amerika echt ons wil helpen. De recente gebeurtenissen konden als een van de redenen gebruikt worden om Iran aan te vallen, maar blijkbaar vrezen de Amerikanen voor Iraanse (olie) sancties.

Op dit moment kampt Amerika met een probleem die ze op korte of lange duur op moeten lossen. Het probleem is de Islamitische Republiek van Iran, die de mensenrechten schend, De volkeren van Iran en het Koerdische volk onderdrukt, terroristen opleidt, Hamas en Hisbolla financiert, en verantwoordelijk is voor de onrust in zijn buurlanden zoals Irak.

Analisten voorspellen dat Iran over 4 maanden over de technologie beschikt om een atoombom te maken. Het is geen geheim dat Iran zonder harde sancties met de huidige programma binnen 5 jaar nucleaire wapens kan creƫren.

Vroeg of laat moet Amerika een keus maken, voor een militaire acties kiezen waarbij Iran olie sancties zal gebruiken, of afwachten totdat de grootste terroristen op de wereld op een A-Bomb beschikt. Het eerste optie zal geen slachtoffers opleveren.

No comments: